Stue

Her finder du inspiration til sofa indretning i din stue

Hvor er det bedst at placere sofaen , når du skal indrette din stue? Det kan være noget af en udfordring at finde den perfekte plads for din sofa, typisk havner den op ad væggen – men har du brug for nye ideer, så læs med her, og find ud af nye måder at indrette din stue på.

Brug sofaen til at dele rum op

Vær modig og flyt sofaen væk fra væggen og ud i rummet, det kan være en fordel, hvis dit køkken og stue er i samme rum. Så kan man med fordel placere sofaen med ryggen til køkkenet, og opdele køkken og stue. Det kan også være en ide, at placere ryggen til der hvor du har dit spisebord. Det vil give naturlig inddeling af stuens funktioner. En anden ide kan være at placere ryggen foran en dør, der vil automatisk skabes rum bag din sofa, som vil virke som en ’gang’ – så vil den del af rummet lukkes af, og stedet i stuen vil føles mindre som en gennemgang. Husk på at der skal være nok plads, så den ikke bliver en forhindring.

Der er mange muligheder, når du har besluttet dig for at fjerne sofaen fra væggen. Det vil kræve mod og ’ud af boksen’-tænkning, men det vil være det hele værd i sidste ende.

Stue

FORAN TV’ET

Hvad er formålet med jeres sofa i stuen? Elsker i som familie, at ligge og flyde med fredagsslik foran tv’et. Så er det oplagt at placere sofaen foran TV’et. Men det er vigtigt at få besluttet med hele familien, hvad formålet med hele stuen er. Ser i sjældent TV i familien, så er sofa foran TV’et nok ikke for jer.

Placer 2 sofaer overfor hinanden

Er du så heldig at have en stor stue, så kan stuen nemt komme til at virke tom, og det vil give rigtig meget gulvplads. Og den gulvplads får du faktisk ikke brugt til noget særligt. Her vil det oplagte valg være at placere to sofaer overfor hinanden i stuen. Du vil få skabt et hyggelig samtalehjørne med to sofaer overfor hinanden. En anden ide, kunne være at placere en sofa og en lænestol overfor hinanden. Det vil nærmest give den samme effekt som to sofaer.

Vil du gerne have mere inspiration til indretning af stuen, så læs om vores 12 indretnings tips her