Vedligeholdelse af bil

Findes der noget bedre end en ren bil? En standard bilvask er en nem og billig måde at holde bilen ren på, men det er faktisk ikke særligt effektivt. Hvis du vil have en mere dybdegående rengøring og et længerevarende resultat, bør du overveje en polering af bilen. Her på siden vil vi forklare hvorfor en polering af bilen er en god investering. Vi skriver også om coating af bilen som supplerende pleje og beskyttelse af din bil.

Mange mennesker er passionerede omkring deres bil. Bilen er typisk også den næststørste udgift efter boligen. Det giver god mening, for vi bruger et utal af timer bag rettet og en stor del af befolkningen bruger bilen hver dag. Det at køre bil er oftest et praktisk foretagende, men for nogen er det bestemt også forbundet med nydelse og fordybelse. Uanset hvilken type du er, giver det mening at passe på bilen. Både for at vedligeholde køreglæde men også for at bevare gensalgsværdien. Her på siden har vi samlet de bedste tips til vedligeholdelse af bilen. 

Polering af bil

En bilvask er en populær måde at fjerne snavs og skidt fra din bil. Men en bilvask er ikke nødvendigvis en effektiv måde at vedligeholde din bil over tid. Der dannes kalkpletter, vandætsning af lakken og ridser fra børster. Hvis du vil passe ekstra godt på din bil, bør du med jævne mellemrum få foretaget en polering af din bil. En polering af bilen fjerner indgroet snavs, som ikke forsvinder ved en normal bilvask. Poleringen fjerner også ridser fra vask og andre fejl i lakken og sørger for at lakken på din bil fremstår jævn og glat. 

En polering af bil foregår ved hjælp af en poleringsmaskine og polermiddel, og har til formål at fjerne et meget tyndt lag af lakken. En polering forbedrer bilens udseende og giver lakken ny glans. Det skyldes at lys reflekteres bedre på en ridsefri overflade. En professionel polering af bilen genopfrisker altså din bil og gør en synlig forskel på dens udseende. Dette gør sig særligt gældende hvis din bil har mistet glansen og er blevet trist i overfladen. En polering giver lakken nyt liv, og vil få din bil til at stå så blank, at du kan spejle dig i den. 

En polering kan sagtens stå alene. Det anbefales dog at efterfølge en polering med en keramisk coating af din bils lak. Coating gør at regnvand, skidt og snavs preller af på overfladen og beskytter på den måde lakken på din bil. En coating af bilen vil samtidig sørge for at resultatet af poleringen holder længere.

Coating af bil

En keramisk coating af bilen beskytter og bevarer lakken i op til flere år. Coating af bilen beskytter dens overflade mod støv, salt, pollen, ridser og de fleste andre former for skidt og snavs. En anden fordel ved coating er, at din bil bliver lettere at hold ren. Coatingen gør nemlig at skidt og snavs har sværere ved at sætte sig hårdt i lakken. Coating er både effektivt på gamle såvel som fabriksnye biler. Selvom din bil er helt ny, kan du stadig have gavn af en coating. Fabriksnye biler ofte er slebet og poleret og derfor modtagelige over for snavs, solskader og ridser i overfladen.  

Bilen kan ikke coates uden forbehandling, og vil derfor behandles i forskellige trin. Først bliver bilen vasket for at fjerne snavs og gøre overfladen klar til en polering. Efter en vask bliver bilen poleret for at fjerne ridser i overfladen og for at give bilen en jævn, glat og skinnende overflade. Herefter skal lakken affedtes så coatingen bedre kan lægge sig fast på lakken. Til sidst påføres coatingen så din bil er beskyttet i lang tid efter behandlingen. coatingen er hårdere end lakken på din bil, og det er denne ekstra hårdhed der giver den øgede beskyttelse og gør at UV-stråler og snavs har sværere ved at trænge igennem. Når coatingen er påført bilen, skal den have tid til at hærde og her er det vigtigt at bilen står indendørs indtil coatingen er tør.

Råd til vedligeholdelse af bil

Det er ikke en billig omgang at eje en bil, og uforudsete udgifter kan hurtigt opstå. Man kan dog gøre meget for at de værste problemer ved jævnligt at foretage en ordentlig vedligeholdelse af bilen. God og grundig vedligeholdelse af bilen sørger også for, at din bil får en forlænget levetid og forøget gensalgsværdi. Det mest væsentlige er at du overholder dine serviceeftersyn. Herunder har vi samlet en række råd til vedligeholdelse af din bil.

Slidte bremser påvirker bremselængden, så hvis dine bremser ikke er ordentlig vedligeholdt kan du hurtigt komme ud i farlige situationer. Sørg for at få bremserne smurt og skift bremsevæske i hvert fald hvert andet år. 

Lygter der ikke fungerer, kan hurtigt skabe farlige situationer. Det gælder særligt hvis du kører i mørke eller kraftig regn. Det er ikke bare farligt at køre uden funktionsdygtige lygter, det kan faktisk også koste dig en bøde. Tjek derfor med jævne mellemrum, at alle bilens lygter fungerer som de skal.

 

Ligesom velfungerende bremser, er det vigtigt at du har et godt udsyn når du kører bil. Slidte vinduesviskere er mindre effektive og kan efterlade striber på ruden, og du bør derfor skifte dine viskerblade minimum en gang om året. Vinduesviskere kan købes på mange tankstationer og ellers finder du dem i autotilbehørsbutikker. For at gøre det nemmere for dig selv, bør du tjekke, hvilken type du skal have, inden du begiver dig ud for at købe dem. Du kan ofte se hvilke vinduesviskere der passer til din bil, i din servicehåndbog, alternativt har de ofte også en oversigt på tankstationer og i autotilbehørsbutikker. 

Du bør tjekke oliestanden på din bil med jævne mellemrum, og fylde på når der mangler. Her er det vigtigt at huske, at du skal fylde den rigtige olietype på, ellers kan du ende med at skulle på værksted for at få den tømt. Det anbefales at man skifter olie på bilen en gang om året. 

Særligt den danske vinter og tilhørende vejsalt er hård ved din bils undervogn. Rustangreb kan give dig en meget stor regning, så du bør overveje at forebygge dette, ved at få foretaget en undervognsbehandling eller rustbehandling. Behovet for undervognsbehandling varierer efter biltype, bilens alder samt hvor meget der er investeret i undervognsbehandling fra producentens side af. Snak derfor med nogen der har forstand på emnet, for at afklare om det kan betale sig at få foretaget en undervognsbehandling af din bil.

Trænger bilen til en polering eller coating?

Hvis bilen trænger til en kærlig hånd, så udfyld kontaktformularen, og så vender vi tilbage med et godt tilbud!

Fugtskader

Fugtskader Fugtskader er et alvorligt problem, der kan forårsage store skader på husets struktur og funktion. Fugtskader kan skyldes infiltration af vand gennem taget eller

Læs mere »