Gør det selv

Sidder du i sofaen eller andet sted i dit hjem og tænker “sådan her har det godt nok set ud længe”?
Så læs med her. Der er nemlig en masse mindre ting du selv kan gøre, for at optimere boligen.

Gør det selv med maling

Det er jo heldigvis ikke svært at forvandle et rum ved at male, dog tager det noget tid og arbejde. Men du kan udfordre dig selv lidt ved ikke bare at male hele vægge men tegne mønstre, den populære brede firkant eller noget helt tredje. Der er uanede muligheder. Husk at tage højde for lyset i din bolig og hvorfra lysindfaldet kommer.
 
Du kan også male diverse møbler. Enten for at genopfriske farven eller måske prøve at give dem en ny farve. Det kan gøre en hel del ved rummet, særligt hvis det er i meget neutrale farver som sort og hvid. Det at der kommer en spændende farve, bryder rummet op og er med til at skabe noget dybde.

Gør det selv med indretningen

Næsten lige meget hvor småt du end måtte bo, er det altid mulighed for at ændre på måde dine møbler er placeret. Derfor kan det være en god lille weekend aktivitet at omrokerer lidt i hjemmet, fx stuen.
 
Her kan du forsøge dig med et rykke møbler ud fra væggen. Selvom det per første instinkt fortæller os at at gør rummet mindre, kan det i nogle tilfælde gøre en masse godt for rummet.
 
Du kan også altid overveje at udskifte nogle af de billeder eller plakater du måske har hængende. En ny ramme kan gøre en stor forskel, skiftet af få store til flere små billeder er også en ide. 
 
du kan også forsøge at enten få alt op fra gulvet eller placere enkelt ting direkte på gulvet. Dette kan fx være en kurv eller større plante.
Der er næsten uanede mængder af ideer du kan afprøve.

Pas på dig selv

Når du beslutter dig for at gøre det selv, skal du være opmærksom på placere dig rigtigt, samt løfte rigtigt.

Skal du eksempelvis løfte tungt eller skubbe/trække tungt, er det vigtigt at holde vægtfordelingen korrekt. Hvis du allerede benytter dig af en fysioterapeut, kan du med fordel spørge vedkommende til råds.