Maling af din bolig

Skal du til at renovere eller trænger din bolig til at blive ny malet? Her giver vi dig en inspiration og råd, bådet for dig som er i gang med en større renovering eller som skal have malet din bolig.

Hvornår er det godt at male?

Hvis du i forvejen er i gang med en renovering af din bolig, så vil det være godt at få din bolig helt ny malet samtidigt med. 
Hvis du ikke er i gang med en renovering, så kan der også være andre måder, hvorpå det er godt at få malet. Det kan være at der efterhånden er kommet slidtage på vægende. Væggene kan også med tiden, blive sodet til oppe i hjørnerne. Dette er specielt hvis man har en brændeovn i boligen, da der hurtigere kan blive sodet til. 
 
Det kan også være at dine vægge er fine nok uden sod eller slidtage, men at du har lyst til at give din bolig et andet udtryk. F.eks. hvis du vil skabe en anden stil eller harmoni med nye og andre farver. 

Hvilke rum skal du have malet?

Er det hele din bolig som du skal have malet eller er det bare et rum. Hvis mere end et rum, anbefaler vi at få et professionelt malerfirma til at male for dig. Maler arbejde er nemlig en utrolig opslidende proces for ufaglærte.
 
Hvis du skal til at male et rum, så er det godt at overveje hvilken stemning og harmoni som der skal udtrykkes i rummet. Her er det værd at tænke over rummets placering. Den samme farve kan have flere forskellige udtryk afhængig af om rummet er placeret i den sydlige eller nordlige side. Stuen er ofte sydligt placeret i boligen. Hvis du vælger at male stuen hvid, så anbefaler vi at vælge en varm hvid. 

Det skal du være opmærksom på

Inden du skal i gang med at male, så er det vigtigt at du får renset eller vasket dine vægge ned. Det kan du gøre med en ren svamp og sæbevand. Når du gør dette, vil du i sidste ende få et flottere slutresultat. Inden du maler er det også vigtigt at se på, hvor medtaget det nuværende tapet er. Hvis du er i gang med en renovering, så er der står sandsynlighed for at tapetet på væggene kan blive medtaget. Her anbefaler vi at få et malerfirma til at lave udføre en samlet proces med opsætning af tapet, samt maling deraf. 

Professionel maler

Er du stadig i tvivl om du selv skal male eller få en professionel maler til det? Der er mange fordele i at få et maler firma til at ny male din bolig. En maler har de rigtige værktøjer og teknikker til det. Dermed kan de spare dig for en masse tid, samt få et flot slutresultat. Når du vælger en maler så kan du også få den rigtige sparring angående valg af farver.