Gulvbehandling

Med professionelt udført gulservice i hjemmet, vil dine gulve ikke kun se smukke og nydelige ud. De vil også have beskyttelse mod slid. Og da gulvet uden tvivl er det område af hjemmet der gennem tiden vil opleve mest trafik, er dette jo ikke en dårlig ting. Gulvservice er essentielt for dit gulvs velvære og ydeevne. Ikke kun i forhold til at udseendet, men også med holdbarheden.

Lak og andre former for beskyttelse vil i løbet af årene blive slidt af. Viser dit gulv spor efter tidens tegn, kan gulvbehandling i mange tilfælde være et billigere alternativ til at få udskiftet gulvet i din bolig, Overfladiske og selv dybere skader kan udbedres, og påføres beskyttelse. Med gulvservice udført af en professionel fagmand, vil du ikke kun være sikker på kvalitet og holdbarhed. En gulvmand vil kunne hjælpe med at visualisere gulvets endelige udseende, tilbyde professionel rådgivning og vejledning samt besvare eventuelle spørgsmål.

Uanset om du har brug for afhøvling af dit gulv, slibning af overfladiske skader eller bare søger råd og vejledning, anbefaler vi altid at du kontakter en fagmand med kendskab og erfaring med gulvbehandling. Spørgsmålet er bare; hvordan udvælger du den rette gulvmand til din opgave?

Den rette gulvbehandling

Som tidligere nævnt, er gulvet i din bolig ikke kun en af de største falder i hjemmet. Der er også det indvendige areal, der i løbet af tiden vil opleve mest trafik og slid. Derfor vil gulvet naturligvis også være underlagt større chance for at skader og problemer opstår.

Dette kan manifestere sig på mange måder. Måske er der blevet tabt objekter, og der er nu dybe mærker i gulvet. Måske er beskyttelse slidt af, og dit gulv er mere modtageligt overfor eksterne stres faktorer. Gulvet kan være tørret ud, og har ikke længere den originale form. Uanset hvilket problem du oplever, vil en professionel fagmand kunne hjælpe med at identificere og udføre den helt rette gulvbehandling.

Når du søger en løsning på dit gulvproblem, kan du derfor med fordel afklare dig med hvad irritationsfaktoren ved dit gulv er. Ved på forhånd at have dannet dig et overblik og problemets forskellige komponenter, detaljer og aspekter vil du nemmere kunne identificere et firma der tilbyder den gulvbehandling du har brug for. Det er nemlig ikke alle gulvfirmaer der tilbyder hjælp og løsninger på alle problemer. Som vi ofte ser i håndværkerbranchen, er det ikke unormalt, at et gulvfirma specialiserer sig indenfor én bestemt type gulvbehandling.

Til gengæld vil det resultat du får leveret, være af en exceptionel høj og holdbar kvalitet. For at frasortere irrelevante firmaer og modtage den helt rigtige gulvservice, betaler det sig at undersøge problemets rod nærmere. Dette tillader dig også hurtigt at få startet din løsning.

Forskellige typer gulvbehandling til forskellige problemer

For at hjælpe dig med at skabe et overblik over de mest almene typer gulvbehandling der tilbydes, har vi samlet nogle her. I disse afsnit kan du lære mere og hyppige problemer, samt hvordan de bedst løses. Dette kan hjælpe dig med at udvælge det helt rette gulvfirma til dig.

Gulvslibning

Er gulvet begyndt at splintre? Eller er der overfladiske skader som ridser og skræmmer? Så kan dit problem i mange tilfælde løses med en gulvslibning. Her fjernes det øverste lag af gulvet. I mange situationer kan det anbefales at få udført en gulvbehandling efterfølgende. Her påfører en gulvmand specielle olier eller lak, så dit kun kan modstå slid fra trafik. Med denne type gulvservice bliver problemet ikke kun løst, med dit gulvs levetid forlænges, mens der forebygges mod lignende skader i fremtiden.

Gulvafhøvling

Er skaderne i dit gulv dybe? Måske er det blevet tabt tunge ting på dit gulv i løbet af årene? Eller er der stykker af træet der er begyndt at løsrive sig fra gulvet? I disse situationer, kan du have brug for en gulvafhøvling. Her vil et tykkere lag af træet fjernes, hvorefter det nedslibes for at blive pænt og jævnt. Som med en gulvslibning anbefaler vi at få lakeret eller olieret træet efter selve høvlingen. Da der bliver fjernet et relativt tyk lag træ, vil den nye overflade være utrolig modtagelig for eksterne faktorer. Ligeledes vil manglende efterbehandling resultere i, at der vil være en øget chance for splinter og nye skader opstår.

Oliebehandling

En oliebehandling giver gulvet en flot, mat overflade. Yderligere vil træet blive stærkere og vil ikke tage imod snavs og skidt ligeså nemt. Der findes specielle typer olier der hærder træet, så det vil tåle mere. Og da gulvet ser så meget trafik og slid som det gør, er dette en enorm fordel og forlængelse af træets levetid.

Lakering

Lakering af gulvet er den mest holdbare og stærke form for beskyttende gulvservice du kan få udført. Afhængegigt af trafikken i dit hjem, kan der gå flere år før lakken er slidt af. Yderligere kan lak anvendes til at skabe et unikt og personligt udseende på dit gulv. Lak kan skabe både matte og blanke overflader, og med lakering vil dine gulve tilmed være nemmere at rengøre. Er der stor trafik i dit hjem, er lakbehandling den rette type gulvbehandling for dig.

Med denne viden om gulvbehandling i tankerne, er du ordentligt udrustet til at finde det helt rette firma til dig og dit hjem.