Inspiration til indretning

Find den rette indretning

Står du og har gang i den store renovering, og skal bruge inspiration til din nye indretning? Eller trænger dit hjem til et lille pift? Så kan du finde inspirationen her.

Din indretning skal i høj grad afspejle hvem du er. Det er nemlig vigtigt at dit hjem, føles som dit hjem og er et sted, hvor du kan slappe af og lade op.
Dog kan selve indretningsuniverset være noget af en jungle at finde rundt i. Du skal både have styr på farver, materialer, æstetik og interiør. Samtidig med at sørge for at indrette efter dine ønsker og behov, og ikke nødvendigvis efter de nyeste trends. For at dit hjem kan blive en afslappende oase, skal den netop tage afsæt i dig og din person. Det er derfor godt at få inspiration og begrænse sig lidt i dette store uendelige univers, men du skal passe med at kopiere fuldstændig.

Herunder kan du læse om de mest populære indretningstrends og blive klogere på, hvilken vej du ønsker at gå.

Nordisk stil

Denne stil er også minimalistisk med rene linjer. Der er der fokus på kvalitet, afdæmpede farver, naturligt lys og møbler eller nips i træ. Her ønsker vi at bringe naturen ind i hjemmet.

Romantisk stil

Denne stil kendes også som fransk landstil. Her er der fokus på romantisk, hygge, æstetik og nostalgi. Farverne der bruge ser ofte lyse, som hvid eller beige. Og møblerne vintage. Derudover er nips og dekorationer ligeså vigtig en del af indretningen, som selve møblerne.

New York Stil

Dette er den moderne og urbane stil, man ofte ser i storbyerne. Der er her fokus på et miks mellem minimalisme, eksperimenterende design og gammeldags glamour. Farverne er ofte neutrale. Møbler og interiør er i metal, læder, træ eller andre industrimaterialer.

Boheme

Her går vi over i en mere eventyrlysten og avantgarde indretningsstil. Der ses ofte et miks af mange forskellige kulturer. Her bruges der stærke farver, hvor farver rød, blå, grøn og lilla er særligt brugte. Dekorationer som tæpper og puder, er også lystigt brugt indenfor denne stil. Ligeså er farverige møbler i velour eller læder.

Personliggør dit hjem

Hvis du ikke er helt frisk på det helt store skift i indretningsstil, så kan du også meget nemt personliggøre dit hjem. Det behøver heller ikke nødvendigvis at koste mange penge. Ofte skal der ikke så meget til og måske har du allerede en del af tingene derhjemme. Det skaber både noget personlighed og unikhed, samtidig med at dit hjem bliver mere indbydende. Tricket er, at få anretningen til at se tilfældig, men flot ud. Herunder kan du finde nogle tips til, hvordan du får gjort dette bedst muligt.
Detaljerne fra gamle dage beriger dit hjem med personlighed og charme. Så i stedet for at gemme de gammeldags radiatorer eller slidte trægulve, så fremhæv dem og brug dem som en del af din indretning. Ellers kan patineret læder eller mørkt træ, bryde de rene linjer eller udtrykket af mange nye møbler og dermed skabes der en kontrast helt af sig selv.
Det kan hurtigt blive meget lige og ret, når alle møbler står langs væggen. Ved at sætte for eksempel spisebordet eller sofaen på skrå, skaber du et mere levende udtryk.
Ved at have møbler eller nips i forskellige materialer, skabes der helt automatisk en kontrast. Du kan også bryde de ren linjer, ved at have interiør med uregelmæssige strukturere, dette ses i marmor og træ.
Har du en reol eller andre former for hylder? Så fremhæv asymmetrien ved at have forskellige slags genstande der. Det kan for eksempel være et miks af planter, bøger og skulpturer. Har du neutrale farver, kan du ved at vende bogryggene ud af, skabe et farverigt udtryk.

Vil du have mere indretning?

Kan du bare ikke få nok af indretning? Eller mangler du yderligere at få tydeliggjort, hvilken indretningsstil du ønsker? Så klik her og lær mere om indretningsuniverset.